02433769096 - 09113890680

|

|

|

|

|

|

|

024-33769096 - 09113890680

امولسیون چیست؟ | Emulsion + کاربرد ها + ویژگی ها 🌟

امولسیون چیست

امروزه ترکیب ها و مخلوط های زیادی در طبیعت یافت شده و یا در شرشکت های شیمیایی ساخته شده اند تا سبب راحتی در زندگی افراد شوند. در این مقاله از دارو رایان قصد داریم تا شما را با یکی از این مخلوط ها یعنی امولسیون آشنا کنیم و به شما بگوییم که امولسیون چیست و با کاربرد امولسیون آشنا شوید. اگر قصد دارید تا بدانید امولسیون چیست تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

امولسیون چیست؟

باید گفت به مخلوطی از دو یا چند مایع غیرقابل مخلوط شدن که یکی از آنها به صورت معلق و به صورت قطرات کوچک در ماده دیگری ترکیب می شود امولسیون می گیوند. این ترکیبات معمولاً با هم هم زده شدن در هم بدست می آیند.

مخلوط روغن و آب باهم مخلوط و ترکیب نمی شوند زیرا روغن در آب حلال نیست و برای حل شدن این دو در هم نیاز به فرآیند امولسیونی داریم تا بتوان این دو ماده را با هم ترکیب کرد. هنگامی که آب و روغن مخلوط می شوند، ذرات روغن به طور موقت در آب شناور می شوند و بعد از مدت بر روی آب شناور می شوند.

اما سوال اصلی ما این است که آیا روغن می تواند برای مدت طولانی به طور یکنواخت در آب حل شود؟ طبیعت پیش از این که انسان دست به چنین کاری بزند، نمونه های زیادی از آن را خلق کرده است. یکی از این محصولات طبیعی که همه ما با آن آشنا هستیم شیر است. شیر مخلوطی همگن و پایدار از آب و چربی است. اما چگونه ممکن است؟ به عبارت ساده تر، ترکیباتی در شیر وجود دارد که به عنوان واسطه بین این دو ماده عمل می کنند و به آب و روغن اجازه می دهند با هم هماهنگ شوند و به یکدیگر نزدیک شوند، به طوری که مولکول های روغن کاملاً در آب معلق می شوند. به این حالت امولسیون می گویند و به مواد تشکیل دهنده امولسیون امولسیفایر می گویند.

بگذارید کمی ساده تر به شما بگوییم که امولسیون چیست. برای ان که بدانید امولسیون چیست باید گفت، مواد روغنی در آب مخلوط نمی شوند و زمانی که آب و روغن با هم مخلوط شوند، ذرات روغن روی آب شناور می شوند. در امولسیون ها، روغن ها به صورت قطره ای  در درون مایع دوم، پراکنده می شوند.

قطرات روغن تمایل دارند به هم چسبیده و به صورت یک لایه ضخیم روی سطح آب شناور شوند، در نتیجه مخلوط مایع از نظر ترمودینامیکی ناپایدار است. برای جلوگیری از این پدیده از امولسیفایر استفاده می شود که سطح هر قطره را می پوشاند و از متراکم شدن آنها جلوگیری می کند.

کاربرد امولسیون چیست

بیشتر بخوانید:

امولسیفایر چیست؟

ماده ای که یک ترکیب امولسیون شده را با کاهش سرعت واکنش های شیمیایی تثبیت می کند و این ترکیب امولسیون شده را از نظر فیزیکی و شمیایی ثابت می کند امولسیفایر می نمامند. امولسیفایرها سبب افزایش پایداری جنبشی مخلوط ها می شوند.

همچنین باید افزود که سورفکتانت ها نوعی امولسیفایر هستند که در صنعت بسیار پرکاربرد اند. برای مثال شوینده ها نمونه هایی از سورفکتانت ها هستند.

نمونه هایی از امولسیفایرهای دیگر عبارتند از:

وی لسیتین، خردل، لسیتین سویا، سدیم فسفات، استر مونوگلیسرید دی استیل تارتاریک اسید، استئاروئیل و سدیم لاکتات را نام برد. گفتنی است شما می توانید از طریق وب سایت دارو رایان اقدام به خرید برخی این مواد همانند خرید سدیم لاکتات، خرید دی سدیم فسفات و همچنین خرید منیزیم هیدروکساید نمایید.

ویژگی امولسیون چیست؟

امولسیون ها دارای یک یک مرز گسسته هستند که یک فاز میانی در مرز بین آنها وجود دارد که به آن “فاز واسط” می گویند. امولسیون ها به دلیل اینکه از لایه های سطحی تشکیل شده اند کدر می شوند و همچنین نور عبوری از این ترکیبات را پراکنده می کنند.

اگر امولسیون رقیق شود، نور با طول موج‌های بالاتر و طول موج‌های کوتاه‌تر در ناحیه بزرگ‌تری از مایع پراکنده می‌شود و امولسیون آبی به نظر می‌رسد. به این پدیده اثر تیندال نیز می گویند. اگر امولسیون غلیظ باشد، رنگ آن تحت تاثیر امواج بلند زرد خواهد شد.

ویژگی امولسیون چیست

بیشتر بخوانید:

نحوه جداسازی امولسیون ها چگونه است؟

برای جداسازی امولسیون ها از هم روش هایی هماننذ گرما دادن، سرما دادن و یا سانترفیوژ وجود دارد که با استفاده از این روش ها می توان اقدام به جداسازی امولسیون ها نمود. جداسازی امولسیون ها نیازمند تخصص و مهارت بالایی است و طی یک فرایند دقیق می توان اقدام به جداسازی امولسیون ها نمود تا هیچ آسیبی به هیچ یک از ترکیب ها وارد نشود. به شما پیشنهاد می کنیم اگر در این کار مهارت کافی را ندارید، هیچ گاه اقدام به جداسازی امولسیون ها نکنید، در عوض با استخدام یک متخصص شیمی این فرایند را به درستی انجام دهید.

کاربرد امولسیون ها

برای این که بدانید امولسیون چیست، بهتر است با کاربرد آن آشنا شوید تا درک بهتری از موضوع داشته باشید.

امولسیون ها در صنایع شیمیایی استفاده می شوند در صنعت داروسازی، از آن برای ایجاد داروها، افزایش اثربخشی برای داروهای موضعی مانند پمادها استفاده می شود. امولسیون های غیر یونی به دلیل سمیت کم، قابلیت تزریق مستقیم به بدن را دارا هستند. امولسیون های کاتیونی نیز به دلیل خاصیت ضد میکروبی در برخی محصولات مورد استفاده قرار می گیرند.

در کشاورزی از امولسیون ها به عنوان حامل آفت کش ها، قارچ کش ها و حشره کش ها استفاده می شود. در صنایع رنگی، بسیاری از رنگ ها بر پایه امولسیون هستند. چنین محصولاتی ممکن است امولسیون یا پراکندگی مایع-مایع باشند.

سخن پایانی

در این مقاله از دارو رایان، دانستیم که امولسیون چیست و کاربر امولسیون چیست. دانستیم که امولسیون در صنایع مختلفی همانند پزشکی و غذایی کاربرد دارند و دانشمندان روز به روز در پی بهبود خاصیت آن هستند. امید واریم که این مقاله با موضوع امولسیون چیست برای شما سودمند بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 16 =

محتوای جدول

مواد شیمیایی

الومنیوم کلروهیدرات چیست ؟

آلومینیوم کلراید چیست؟ (Aluminum Chloride) یک ماده شیمیایی است که در سنگ‌ها یافت می‌شود. این ماده برای کنترل تعریق زیاد در بدن مورداستفاده قرار می‌گیرد.این

توضیحات بیشتر »