02433769096 - 09113890680

|

|

|

|

|

|

|

024-33769096 - 09113890680

هر آنچه که باید درباره مواد شیمیایی بدانید + 3 نکته مهم

مواد شیمیایی

بیشتر بخوانید:

پروبیوتیک چیست؟ 

مواد شیمیایی به ترکیبات شیمیایی گفته می‌شود که از عناصر شیمیایی ساخته شده شده‌اند. مواد شیمیایی به صورت طبیعی در محیط زیست نیز یافت می‌شوند، همچنین به صورت مصنوعی هم توسط انسان تولید می‌شوند. مواد شیمیایی انواع مختلفی همانند فلزات، نیمه فلزها، غیرفلزها، یون‌ها، مولکول‌ها، ترکیبات آلی، ترکیبات غیرآلی، پلیمرها و ترکیبات نانو دارند.

انواع مواد شیمیایی چیست؟

مواد شیمیایی را می توان به گروه های ترکیبات، عناصر شیمیایی و یون ها تقسیم کرد. برای مثال، آب نوعی ترکیب شیمیایی است زیرا نسبت هیدروژن به اکسیژن ثابتی دارد. امروزه می توان مواد آلی را با روش های صنعتی و آزمایشگاهی نیز ساخت. یکی از مهمترین منابع نفت و زغال سنگ است.

مواد شیمیایی صنعتی در گروه های خوراکی، دارویی و صنعتی موجود کاربرد دارند. استانداردهای غذایی و دارویی برای مواد شیمیایی، بهداشتی تر از استانداردهای صنعتی است زیرا با جان انسان سروکار دارند. مواد شیمیایی به عنوان اجزای اصلی در صنایع شیمیایی، داروسازی، کشاورزی، الکترونیک، پتروشیمی، مواد غذایی، پلاستیک، رنگ و رزین، معدنی، تصفیه آب، انرژی و بسیاری از صنایع دیگر استفاده می‌شوند. گفتنی است اگر که نمی دانید رزین چیست؟ می توانید مقاله مرتبط با آن را مطالعه کنید.

آزمایشگاه شیمایی

در ادامه به معرفی معروف ترین مواد شمیایی می پردازیم:

  • آب (H2O): آب یک ترکیب شیمیایی پرکاربرد و بنیادی است، که در اکثر کارهای زندگی و صنعت مورد استفاده قرار میگیرد و به عبارتی برای ساخت وتولید هرچیزی به آب نیاز است.
  • نمک (NaCl): یکی دیگر از مواد شمیایی ساده یک که در آشپزی، صنایع غذایی، صنعت نفت و گاز، تصفیه آب، و سایر برنامه‌های صنعتی و کشاورزی استفاده می‌شود نمک است که اکثر افراد آن را می شناسند.
  • اسید سولفوریک (H2SO4): اسید سولفوریک یا H2SO4 یک اسید قوی است و از آن در صنایع شیمیایی، پتروشیمی، الکترونیک، صنعت نساجی و کاغذسازی استفاده می کنند.
  • آمونیاک (NH3): باید بدانید که آمونیاک یک ترکیب شیمیایی که در تولید کودها، مواد شوینده، ضد عفونی کننده‌ها و صنایع الکترونیکی استفاده می‌شود یکی از مواد شیمایی است، در مقاله آمونیاک چیست اطلاعات بیشتری را راجب این ماده شیمایی به شما داده ایم.
  • بنزن (C6H5): این ماده شیمیای یک ترکیب آلی و معروف است که به عنوان مواد شیمیایی در پلاستیک‌ها، رنگ‌ها، عطرها، داروها و مواد اولیه در صنایع شیمیایی استفاده می‌شود.
  • پلی‌اتیلن (C2H4)n: یکی دیگر از مواد شمیایی یک پلیمر ساده است که در تولید مواد پلاستیکی، لوله‌ها، وسایل بسته‌بندی و بسیاری از محصولات پلاستیکی استفاده می‌شود.
  • کلرید سدیم (NaCl): یک ترکیب شیمیایی که به عنوان نمک خوراکی، نمک آب‌شور، و مواد نگهدارنده در صنایع غذایی، پروسه‌های صنعتی، تصفیه آب و تکنولوژی هیدروکلریدی استفاده می‌شود.
  • کلسیم لاکتات : این ماده پودر کریستالی سفید رنگی و نمک آلی است و در اثر واکنش شیمیایی بین کلسیم و اسید آلی ایجاد می شود. این ماده به طور گسترده در صنایع غذایی و دارویی استفاده می شود. می توانید با خرید کلسیم لاکتات، از آن به عنوان یک مکمل غذایی استفاده کنید.
  • زینک استئارات: زینک استئارات پودر سفید و جامد است که از واکنش شیمیایی اسید چرب و اکسید روی بدست میاید. این ماده شیمیایی قابلیت دفع آب دارد و در حلال های قطبی نامحلول است. یکی از ویژگی های این ماده، اندازه ذرات بسیار ریز آن است که قطری حدود یک میکرون دارد. گفتنی است شما برای خرید زینک استئارات می توانید از وب سایت دارو رایان اقدام نمایید.

ماده های شیمیایی می‌توانند در تحقیق‌های علمی و پزشکی، پاکسازی محیط زیستو صنایع بهداشتی و آرایشی نیز استفاده شوند. برخی از مواد شیمیایی دارای خطرات خاصی هستند و باید با احتیاط و توجه به اصول ایمنی و بهداشتی، نگهداری و… استفاده شوند.

کاربرد ماده شیمیایی چیست؟

مواد شیمیایی با توجه به ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها، به عنوان عناصر اساسی در تولید محصولات مختلف و بهبود کیفیت زندگی مدرن انسان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما باید به گونه‌ای با آن‌ها برخورد کرد که محیط زیست و سلامت انسان‌ها به همراه پیشرفت و توسعه صنعتی حفظ شود.

ماده شیمیایی

1- استفاده از مواد شیمیایی در آزمایشگاه ها

در آزمایشگاه‌ها دانشمندان برای کمک به حل مشکلات،اقدام به تحقیقات علمی و نوآوری میکنند. مواد شیمیایی آزمایشگاهی درصد خلوص بالایی دارند، تا در انجام آزمایش مشکلی به وجود نیاید و نتایج آن واقعی به دست می آید. در واقع، مواد شیمیایی با خلوص بالا فقط در آزمایشگاه ها و برای انجام تحقیقات استفاده می شوند.

2- استفاده از مواد شیمیایی در صنایع غذایی

مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع غذایی دارای اهمیت بالایی هستند زیرا باید بتوانند به عنوان مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.

3- استفاده از مواد شیمیایی در صنعت داروسازی

موادی که در پزشکی استفاده می شود بسیار حساس هستند و در هنگام تولید باید به آنها توجه ویژه ای شود زیرا این مواد شیمیایی بر سلامت افراد تأثیر می گذارد و یک اشتباه کوچک می تواند عوارض جبران ناپذیری بر بدن انسان داشته باشد. مواد مصرفی در داروها علاوه بر خواص دارویی و درمانی باید خورده شوند زیرا برخی از داروها از راه دهان وارد بدن می شوند. از جمله پرمصرف ترین مواد دارویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسیدها، فلزات، اترها، هالیدها، اسیدهای آمینه، نمک های معدنی، حلال های آلی و غیره.

سخن پایانی

در این مقاله شمارا با انواع مواد شمیایی و کاربرد های آنها آشنا کردیم، امید واریم از مقاله نهایت استفاده را کرده باشید و اطلاعات مفیدی را به دست آورده باشید.

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 7 =

محتوای جدول

مواد شیمیایی

الومنیوم کلروهیدرات چیست ؟

آلومینیوم کلراید چیست؟ (Aluminum Chloride) یک ماده شیمیایی است که در سنگ‌ها یافت می‌شود. این ماده برای کنترل تعریق زیاد در بدن مورداستفاده قرار می‌گیرد.این

توضیحات بیشتر »