02433769096 - 09113890680

|

|

|

|

|

|

|

024-33769096 - 09113890680

ژلاتین چیست ؟ | 3 مزیت جذاب

ژلاتین چیست

در مقالات گذشته از شیوه خرید پتاسیم سیترات و خرید پتاسیم نیترات  صحبت کردیم همچنین از خواص منیزیم  به اندازه کافی گفتیم در این مقاله وب سایت دارو رایان قصد داریم بفهمیم که ژلاتین چیست و  کاربرد های ژلاتین چیست؟

ژلاتین چیست؟

ژلاتین واژه ای انگلیسی می باشد که از واژه لاتین “ژلاتین” به معنی منجمد گرفته شده است و همچنین با نام های دیگری به مانند: هیدرولیز ژلاتین، هیدرولیز کلاژن شناخته می شود و ژلاتین ترکیبی است که از بافت های همبند به مانند:  استخوان حیوانات از جمله حیوانات اهلی مثل گاو، طیور، گوشت {خوک} “که در دین اسلام حرام میباشد”  استخراج می گردد.

ژلاتین ماده غذایی تقریبا شفاف است که بی مزه میباشد که عموما از کلاژن موجود در قسمت های مختلف بدن حیوانات استخراج می گردد و این ماده در حالت خشک و به شدت قابلیت جذب رطوبت را دارد. ژلاتین معمولا به عنوان یک عامل غلیظ کننده و لعاب دهنده در غذاها، مایعات و کپسول های ویتامین و لوازم آرایشی استفاده می گردد.
ترکیبات حاوی ژلاتین یا مواد با عملکرد متشابه را مواد ژلاتینی میگویند. در واقع ژلاتین از فرآیند واکنش برگشت ناپذیر هیدرولیز کلاژن به عمل می آید. که در آن فیبرهای پروتئینی با هیدرولیز به پپتیدهای ریزتر و کوچک تری مبدل می گردند.
دسرهای ژلاتینی بعد و قبل غذا در انواع غذاها از جمله  گل ختمی، بستنی، سس و ماست استفاده می گردد. ژلاتین در صنعت های مختلف از جمله غذایی به روش های مختلف مانند پودر، گرانول مصرف میگردد.

نحوه ساخت ژلاتین چیست؟

پوست و استخوان برخی از حیوانات به سادگی و آسانی بریده می شود و با آب مخلوط می گردد و آب مخلوط شده با این ماده باید اسیدی ضعیف باشد تا کلاژن حل شود. سپس این ترکیب در معرض حرارت های مختلف قرار می گیرد تا به سادگی  در آب حل بشود و در هنگامی که در آب حل می شود، سه لایه روی آب تشکیل می گردد. لایه بالایی روغن و لایه میانی کلاژن و لایه زیرین یک جامد حل نشدنی است.

هم روی آب و هم آن جامد حل نشدنی را از آب جدا می کنند و فقط ژلاتین باقی می ماندو پس از آن  تحت یک فرآیند تصفیه و خالص شدن قرار می گیرد و پس از انجام این فرآیند مهم، مایع شفافی و بی مزه باقی می ماند که خشک می گردد و ماده ای با غلظت شبیه عسل به باقی می ماند و بعد از آن این مواد را به شکل های مختلف با همان غلظت تحت فشار قرار میدهند و دوباره خشک می نمایند و در نهایت آنها آن را جمع می کنند.

بیشتر بخوانید:

مواد تشکیل دهنده پودر ژلاتین

باید گفت که ژلاتین بدون رنگ بی بو و بی مزه قابلیت در حل کننده های قطبی به مانند آب داغ و اسید استیک حل بشود، اما در حلال های “آلی” از جمله الکل حل نمی یشود و ژلاتین می تواند 5 تا 10 برابر بیشتر از حجم خود آب جذب خود بنماید و تبدیل به ژل می گردد و ژل درست شده از ژلاتین را می توان با دما دادن به آن ذوب نمود و ویسکوزیته آن را تحت فشار زیاد افزونی بخشید.

بالاترین و بیشترین نقطه ذوب ژلاتین کم تر از دمای بدن”37 درجه” انسان می باشد که عامل اثر بخشی در بوجود آوردن حس عالی به هنگام خوردن دسر یا غذای ساخته شده با ژلاتین است البته این نکته را هم خدمت شما عارض بشوم که البته بسته به منشا تهیه  ژلاتین، نقطه ذوب متفاوتی خواهد بود،مثلا ژلاتین تهیه شده از ماهی دارای نقطه ذوب کمتری برای ژل شدن نسبت به ژلاتین درست شده از خوک می باشد.

ژلاتین گاوی

فواید ژلاتین چیست؟

در ادامه به فواید ژلاتین می پردازیم.

1- اسیدهای آمینه فراوان

از آنجایی که ژلاتین حدود 97/99 تا 99/1 درصد پروتئین می باشد، دارای مقدار خیلی زیادی از اسیدهای آمینه ضروری می باشد .ژلاتین سرشار از اسیدهای آمینه مثل لیزین،لیزین، اسید گلوتامیک، سیستئین و… می باشد.  اسید های مثل لیزین، آلانین، هیدروکسی پرولین و… در ژلاتین یافت می گردند و از مواد بسیار لازم برای کارکرد اصولی و درست بدن به حساب می آیند.

2- کمک به فرآیند درمان بیماری پوکی استخوان

پوکی استخوان بیشترین آمار بیماری را بعد از آرتروز در انسان دارد. که در آن غضروف بین مفصل ها شکسته شده و دچار التهاب می گردد. کلاژن می تواند این التهاب و تورم را کم می کند. یکی دیگر از فواید استفاده از ژلاتین این می باشد که قابلیت استفاده برای یک داروی آرتروز با عوارض کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

3- ژلاتین عالی برای پوست و مو

مصرف غذاهایی که به اندزه کافی غنی از کلاژن هستند که ژلاتین نیز از آن استخراج می گردد، همیشه توسط کارشناسان برای بهتر شدن کیفیت پوست و مو پیشنهاد می گردد. مصرف درست و سر وقت از هر نوع ژلاتین کلاژن به مانند: کلاژن گاو باعث بهبود رطوبت پوست می شودو همینطور استفاده از ژلاتین به عنوان مکمل و مصرف یک قاشق غذاخوری از آن در طول شبانه روز قابلیت این را دارد که به صورت تقریبی قطر موهای شما را بین 8 تا 10 درصد افزایش دهد که کاملا قابل مشاهده خواهد بود.

پایان مقاله ژلاتین چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 5 =

محتوای جدول

مواد شیمیایی

الومنیوم کلروهیدرات چیست ؟

آلومینیوم کلراید چیست؟ (Aluminum Chloride) یک ماده شیمیایی است که در سنگ‌ها یافت می‌شود. این ماده برای کنترل تعریق زیاد در بدن مورداستفاده قرار می‌گیرد.این

توضیحات بیشتر »